Katedra hudební výchovy a kultury hrála pro Hospic sv. Lazara

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Recitál studentky Jany Brůžkové sklidil úspěch a doložil, jak talentované studenty katedra vychovává.

Klientům, návštěvám a personálu Hospicu sv. Lazara v Plzni zpříjemnila svatováclavský státní svátek 28. září studentka katedry hudební výchovy a kultury Fakulty pedagogické Jana Brůžková. Připravila si pro ně půlhodinový klavírní recitál, při němž zazněly skladby Antonína Dvořáka, Zdeňka Fibicha i oblíbené filmové melodie.

Jana Brůžková na závěr s vyučující Veronikou Růžičkovou zazpívaly několik lidových písní, při nichž se k oběma připojilo také obecenstvo. Recitál sklidil velký úspěch. „Do budoucna se počítá s dalšími hudebními vystoupeními studentů naší katedry,“ uvedla vedoucí katedry Romana Feiferlíková.

Katedra hudební výchovy vznikla jako jedna z prvních na pedagogické fakultě v Plzni v roce 1948. Připravuje budoucí učitele všeobecné hudební výchovy na mateřských, základních a středních školách a její členové se mimo výuku  zaměřují na oblast uměleckou, jako je skladba, operní a  koncertní zpěv, sbormistrovství a  dirigování, hra na varhany, cembalo a  violu, a na oblast výzkumnou, při níž se věnují například staré hudbě regionu, regionálním dějinám hudby či didaktice.

Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

29. 09. 2020