Udržujte se fit a staňte se vytrvalcem měsíce

Sport Studující Zaměstnanci

Distanční výuka ani home office dobré kondici příliš neprospívají. Hodiny strávené před monitorem počítače se ale dají skvěle vykompenzovat pohybem na vzduchu. Katedra tělesné výchovy a sportu (KTS) proto přichází s výzvou Měsíční vytrvalec. Určena je studentům i zaměstnancům, kteří v ní budou sbírat body pro své fakulty.

Výzva Měsíční vytrvalec bude probíhat od 19. října do 16. listopadu a je vyhlášena ve dvou disciplínách. Jednou je běh a chůze, druhou jízda na kole či koloběžce. Proto choďte, běhejte, jezděte na kole či koloběžce a pomocí některé z mobilních aplikací, např. sporttrackeru, endomondo aj., si měřte zdolané kilometry. Své výsledky pak ve formě printscreenu zašlete na Messenger Katedry tělesné výchovy a sportu ZČU nebo na e-mailovou adresu inbodykts@seznam.cz. Při zaslání nezapomeňte uvést svoji fakultu. Jedině tak si totiž bude připisovat cenné body.

Každá disciplína se boduje zvlášť. Stavy najetých a uběhnutých kilometrů fakult bude KTS vyhodnocovat vždy po týdnu a průběžné výsledky bude sdílet na svých sociálních sítích. Protože fakult je na ZČU devět, tým s nejlepším průběžným výsledkem získá devět bodů, druhý osm bodů atd., poslední fakulta v dané disciplíně dostane jeden bod. Fakulta, která za čtyři týdny získá nejvíce bodů, obdrží titul Měsíční vytrvalec a jako odměnu sud piva. Konečné výsledky katedra zveřejní na svém Facebooku a Instagramu.

A protože výzvy, to je také soutěživost, dravost, povzbuzování se i předhánění, můžete se o své zážitky podělit s ostatními hned po svém výkonu. Po doběhnutí či dojetí se vyfoťte, fotku nahrajte do stories na Instagramu a označte instagramový účet kts.zcu.  

Soutěž se koná pod záštitou děkana Fakulty strojní Milana Edla.

Celouniverzitní

Šárka Stará

16. 10. 2020