Z Akademického mistrovství ČR v závodu Gladiator Race si odnesla zlato Tereza Schejbalová z FPE

Sport Studující Úspěchy

Tereza Schejbalová, studentka druhého ročníku studijního oboru Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání Fakulty pedagogické ZČU, se stala akademickou mistryní ČR v běžeckém překážkovém závodu Gladiator Race.

Závod typu RUN na 4 km včetně 20 překážek proběhl 7. prosince v Hradci Králové, v překrásné a zároveň mrazivé atmosféře Stříbrného rybníka.

V konkurenci 519 startujících společného závodu mužů a žen obsadila Tereza celkové 10. místo. Na vítěze v kategorii mužů měla ztrátu necelé tři minuty, mezi ženami však s převahou zvítězila, a získala tak svůj první titul akademické mistryně ČR.

Tereza Schejbalová se přitom věnuje především lehké atletice, je dokonce reprezentantkou ČR ve skoku o tyči a v roce 2019 byla finalistkou juniorského mistrovství Evropy ve švédském Boras. Přestože terénní překážkové běhy typu Predator Race či Gladiator Race jsou pro ni doplňkovou disciplínou, dokázala se i tady dostat na špičku.

Tereza Schejbalová je členkou programu podpory vrcholových sportovců UNIS na ZČU, který již druhým rokem zaštiťuje Fakulta pedagogická.

Galerie


Fakulta pedagogická

Šárka Stará

11. 12. 2020