Studentka a student Fakulty ekonomické navrhli plakáty na podporu očkování

covid-19 Studující Veřejnost

Egor Mikhailov studuje prvním rokem obor Podniková ekonomika a management na Fakultě ekonomické Západočeské univerzity, jeho kolegyně Marie Samokhodkina je studentkou navazujícího magisterského programu Projektové a procesní řízení. Oba pocházejí z Ruska, ale situace v Česku jim není lhostejná.

„Od samého začátku pandemie nás znepokojovala situace v České republice. Nemohli jsme zůstat stranou a chtěli jsme nějak pomoct,“ říká Egor Mikhailov. Design a marketing je to, co studentské duo baví. Tvoří firemní identitu a reklamní komunikaci pro různé společnosti. Když se dozvěděli o plánovaném očkování, rozhodli se navrhnout reklamní kampaň a zdarma ji nabídnout Ministerstvu zdravotnictví ČR.

„Před zahájením práce jsme provedli výzkum, podívali jsme se na příklady sociálních reklam z minulých let a zjistili jsme názory lidí na očkování. Na základě toho jsme připravili dva koncepty,“ přibližuje jednotlivé kroky Egor Mikhailov. Návrh kampaně jim zabral dva týdny práce.  

Vzniklo třináct plakátů. Prezentaci s jejich návrhy zaslala dvojice v prosinci na ministerstvo zdravotnictví, ale také vládě a správám velkých měst. První i druhý koncept vychází z motta Očkováním nás každý jedinec přibližuje k vítězství.

„Je nám líto, že vláda ani ministerstvo neinformují o nadcházejícím očkování. Lidé se ho bojí nebo mu nevěří,“ domnívá se Egor Mikhalov. „Nabídli jsme plakáty ministerstvu zdravotnictví úplně zdarma, ale nikdo nám neodpověděl,“ mrzí studenta.

Galerie


Fakulta ekonomická

Šárka Stará

12. 02. 2021