Fakulta ekonomická opět obhájila mezinárodní certifikát Partner in Learning

Spolupráce Úspěchy

Katedře financí a účetnictví Fakulty ekonomické se podařilo obhájit statut Partner in Learning nejvlivnější profesní instituce certifikovaných účetních v Anglii a Walesu ICAEW. Získala tak možnost uznávat odborné zkoušky finančních a účetních předmětů i pro rok 2021.

S přední světovou organizací ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) katedra spolupracuje již od roku 2016. Na základě naplnění svých odborných a etických standardů vzdělávání tehdy poprvé získala i zmíněný mezinárodní certifikát. Ten opravňuje absolventy předmětů  z oblasti účetnictví, financí, auditu a daní k uznání profesních zkoušek ICAEW. Studenti tak mají možnost získat výjimečnou konkurenční výhodu na trhu práce nejen v českém, ale v mezinárodním kontextu.

Vzájemnou spolupráci rozvíjí katedra také pořádáním interaktivních workshopů a business games pro studenty. „Na půdě fakulty jsme v posledních letech přivítali i řadu zajímavých hostů,“ říká její vedoucí Pavlína Hejduková. „V loňském roce to byla například Joanna Szychowska, která prostřednictvím videokonference vedla přednášku na velmi aktuální téma ´How to stay motivated, find a job and develop during a pandemic?´. Věříme, že i nadále budeme moci našim studentům nabídnout zajímavé aktivity obohacující klasickou výuku,“ dodává.

Fakulta ekonomická

Ivana KUTÁČOVÁ

16. 04. 2021