Byt rodiny Huga Semlera od Adolfa Loose rozsvítily instalace studentů Sutnarky

Spolupráce Studující Veřejnost

Setkání digitálního a klasického umění prostřednictvím interaktivní projekce a rozšířené reality vzešlo ze spolupráce městské příspěvkové organizace Plzeň – TURISMUS a Studia Multilab, které funguje při ateliéru Multimédií na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara.

Nevšední audiovizuální zážitek si tak odnesli návštěvníci Loosova interiéru na Klatovské 19, kde se nachází byt rodiny Semlerových. 

Díky Plzeňské muzejní noci 2021, která se po jednoleté pauze uskutečnila v pátek 3. záři 2021, navštívilo byt rodiny úspěšného židovského podnikatele mezi 19. a 23. hodinou na 120 návštěvníků. Ti si prostřednictvím svých mobilních telefonů a rozšířené reality na pozadí prvorepublikového interiéru mohli prohlédnout současné práce studentů plzeňské Sutnarky. V prostředí Loosova interiéru tak ožila kultovní stavebnice Build the Town od Ladislava Sutnara. Tvorbu Adolfa Loose a Ladislava Sutnara propojily také interaktivní projekce, na nichž se svými stíny podíleli i samotní návštěvníci. 

Speciální trojrozměrný AR filtr SutnaAR | Blocks si do svého mobilního telefonu stáhnete na Instagramu Studia Multilab.

Byt rodiny Huga Semlera je přístupný příležitostně, a to v rámci nové prohlídkové trasy číslo tři. Na ni mohou zájemci zavítat už tuto sobotu 11. září nebo na státní svátek v úterý 28. září.

Foto: Michal Poustka

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

10. 09. 2021