Studenti Fakulty zdravotnických studií nechyběli při cvičení Rescue Patrol

Soutěž Studium Studující

Spolek Záchranáři Česká Kamenice pořádal 21. ročník mezinárodního součinnostního cvičení pro záchranné složky Rescue Patrol, kterého se již tradičně zúčastnili i studenti FZS.

Cvičení se konalo od 14. do 18. září v okolí České Kamenice pod vedením organizace Rescue Patrol. Její členové pomáhají při mimořádných událostech nejrůznějšího druhu, od povodní až po pátrání po pohřešovaných. Vzhledem ke své kvalifikaci poskytují zdravotnickou pomoc postiženému obyvatelstvu, pracují v evakuačních střediscích, sestavují ve spolupráci s atestovanými kynology rojnice apod.

Rescue Patrol se svými extrémními nároky na fyzickou a psychickou zdatnost účastníků řadí mezi nejnáročnější cvičení tohoto formátu na území České republiky. Studenti Fakulty zdravotnických studií jsou pravidelnou součástí cvičení a nejinak tomu bylo i v letošním roce.

"Velice mě zaujalo, jak si cvičení klade za cíl propojení všech složek IZS, Armády České republiky a záchranných týmů ze zahraničí. Vždy mě baví cvičení, kdy je hlavním tématem přírodní katastrofa nebo hromadné neštěstí s velkým výskytem poraněných osob," říká student Fakulty zdravotnických studií Jakub Žiška.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

27. 09. 2021