Fakulta elektrotechnická uzavřela strategické partnerství v oblasti měřicí techniky

Spolupráce Tisková zpráva Věda

Fakulta získala nového strategického partnera v oblasti přesné přístrojové techniky. Je jím společnost Rohde & Schwarz Vimperk, která patří mezi světové lídry ve výzkumu a vývoji špičkových měřicích přístrojů, generátorů a speciálních analyzátorů signálu.

Fakulta elektrotechnická ZČU a Rohde & Schwarz dosud rozvíjely společné aktivity na úrovni dílčích projektů. Uzavřením smlouvy o strategickém partnerství se otevřely dveře k širšímu propojení jak ve výzkumné oblasti, tak unikátním technickém vzdělávání studentů FEL ZČU. V této oblasti je cílem rozšířit technické zázemí fakulty o špičkové přístrojové vybavení laboratoří, které přispěje k rozšíření teoretických znalostí studentů. Studenti díky spolupráci také získají možnost odborných stáží a budou moci využít nové stipendijní programy.

„Dlouhodobé strategické partnerství mezí FEL ZČU a společností Rohde & Schwarz je pro nás důležité a přínosné. Umožňuje našim studentům využívat nejmodernější měřicí instrumentaci a nabízí jim možnost zapojit se do zajímavých výzkumných a vývojových projektů. Naše výzkumné a vývojové týmy spolupracují na vývoji nejmodernějších technologií, které budou následně průmyslově aplikovány společností Rohde & Schwarz,“ říká děkan Fakulty elektrotechnické Zdeněk Peroutka. Podpisem smlouvy o strategickém partnerství podle něj dochází ke spojení know-how Fakulty elektrotechnické, která patří dlouhodobě v oblasti výzkumu a vývoje vysokofrekvenční a měřicí techniky k renomovaným vývojářům, s předním světovým výrobcem této techniky.

„Dlouhodobé strategické partnerství mezi společností Rohde & Schwarz a univerzitou je pro nás mimořádně významné. Spolupráce mezi Fakultou elektrotechnickou Západočeské univerzity a námi zobrazuje pomyslný most mezi podnikatelským a univerzitním prostředím. Efektivní spoluprací mohou studenti získávat praktické znalosti a zároveň je možné vědecké znalosti aplikovat v technologickém prostředí našeho koncernu,“ konstatuje Ingo Herzog, jednatel společnosti Rohde & Schwarz Vimperk, kterého při slavnostním podpisu smlouvy zastoupil jednatel Rohde & Schwarz Praha Pavel Šalanda.

Galerie


Na snímku zleva rektor Miroslav Holeček, děkan FEL Zdeněk Peroutka a jednatel Rohde & Schwarz Praha Pavel Šalanda.

Smlouvu svým podpisem stvrdil také rektor ZČU Miroslav Holeček.

Děkan FEL Zdeněk Peroutka a jednatel Rohde & Schwarz Praha Pavel Šalanda.

Fakulta elektrotechnická

Šárka Stará

13. 10. 2021