Po dvou letech se opět blíží Univerzitní upír

Tisková zpráva Univerzita Veřejnost

Od 2. do 4. listopadu se na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Plzeň uskuteční vloni odložený, už 24. semestrník tradiční akce Západočeské univerzity v Plzni Univerzitní upír. Studenti i zaměstnanci se chystají darovat krev a připojit se k nim může kdokoliv z veřejnosti, kdo chce a může pomoci.

Univerzitního upíra pořádají studenti Fakulty pedagogické ZČU, výzva však platí pro celou univerzitu. „Cílem Univerzitního upíra je zvýšení zásob krve ve FN Plzeň a také získání nových dárců z řad studentů a zaměstnanců univerzity. Vřele vítáni budou jak pravidelní dárci, tak prvodárci,“ říká za organizační tým Alena Bláhová. Podrobné informace o Univerzitním upírovi jsou k dispozici na Facebooku či Instagramu, informace k dárcovství krve najdou zájemci na webu Transfuzního oddělení.

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Plzeň sídlí v ulici 17. listopadu, čp. 12. Univerzitní upír tam bude ve dnech 2. až 4. listopadu pomáhat každý den od 6.30 do 12.00 a ve středu navíc od 13.00 do 17.00 hodin.

V roce 2019 se 23. semestrníku Univerzitního upíra zúčastnilo 82 dárců. Zatím největší zájem o Univerzitního upíra byl při jeho 10. semestrníku, kdy přilákal 272 lidí.

Celouniverzitní

Šárka Stará

27. 10. 2021