Studentka FZS ovládla akademický šampionát v požárním sportu

Soutěž Sport Úspěchy

Podzimní období přineslo (nejen) studentům Fakulty zdravotnických několik sportovních úspěchů. Vedle vítězství v Měsíčním vytrvalci jakožto kolektivním počinu bodovali také individuálně.

Úspěšným sportovním kláním byl pro studenty například akademický šampionát v požárním sportu v Ostravě, kde se utkaly necelé čtyři desítky studentů a studentek z celé republiky. V důsledku epidemiologických opatření nedorazili studenti ze slovenských vysokých škol a závody byly omezeny na individuální disciplíny. Závodilo se ve výstupu na věž pomocí žebříku (muži do 4. podlaží, ženy do druhého) a 100 metrů s překážkami.

Mezi ženami kralovala v obou individuálních disciplínách i dvojboji (věž+100 metrů) Lucie Tůmová z Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni, ve dvojboji za ní skončila druhá Simona Krampotová z Ostravské univerzity, třetí byla Karolína Šulcová z domácí VŠB-TUO. Mezi muži zvítězil ve dvojboji (věž+100 m) Richard Svačina z Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava, stříbrný byl Jan Vyvijal z Ostravské univerzity, bronzový Dominik Soukup ze Západočeské univerzity v Plzni.

Lucii Tůmovou ocenil děkan Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni mimořádným stipendiem ve výši 10 000 Kč. „Vážíme si každé reprezentace naší fakulty ze strany studentů. Umístění naší studentky přitom považuji za skvělý úspěch, ke kterému jí srdečně gratuluji a těším se, že není poslední. Jako fakulta podporujeme poměrně široce jakékoliv aktivity našich studentů a společně s nimi se těšíme jejich často mimořádným úspěchům,“ uvedl děkan fakulty Lukáš Štich.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

05. 12. 2021