Pro autorský šperk do nové prodejní galerie

Absolventi Veřejnost Výstava

Galerie Resonance, kterou najdete v Praze na Malé Straně v ulici Újezd 33 a za jejímž vznikem stojí Petr Vogel, vedoucí ateliéru Kov a šperk Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, nabízí výběrovou instalaci současného autorského šperku. V současné době je jedinou svého druhu u nás.

"Přál jsem si vytvořit prostor, kde se budeme rádi shledávat, kde za náš ateliér můžeme představit ty nejlepší práce. Představujeme diplomky, klauzury, samostatné výstupy, ale těšíme se také na vernisáže českých i zahraničních autorů, kteří mají co sdělit," uvádí Petr Vogel.

V současné době kromě autorských šperků studentů a absolventů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara najdete v Galerii Resonance do 23. prosince prodejní výstavu unikátních šperků Jiřího Urbana: Zlaté řemeslo. Jiří Urban je naším předním mistrem zlatnického řemesla a jeho šperky nosí i Její Veličenstvo královna Alžběta II. V jeho portfoliu najdete mimo jiné také granátový kříž pro papeže Jana Pavla II. a několik dokonalých replik klenotů - Svatováclavskou korunu a jablko, císařskou korunu Svaté říše římské a další.

Přijďte se ponořit do osobitých fantaskních světů, bohatých kompozic a přírodních motivů. 

Foto: Oto Palán

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

07. 12. 2021