Vyšlo zimní číslo časopisu "Z"

Univerzita Veřejnost

Co najdete ve čtvrtém čísle časopisu Západočeské univerzity v Plzni? Vizi univerzity v blízké budoucnosti, rozhovor o Centru podnikání a udržitelnosti, vizitku vědkyně, jejíž práce pomáhá zachraňovat životy, a mnoho dalšího. Dejte nám v krátkém dotazníku vědět, jak se vám časopis líbí.

Časopis Západočeské univerzity v Plzni uzavírá čtvrtým, zimním číslem ročník, který mu dal novou podobu i název. Právě v těchto dnech se dostává do označených stojanů v budovách všech fakult, kde bude díky žluté barvě k nepřehlédnutí. Přečíst si ho ale můžete jako vždy také elektronicky. Aktuální číslo najdete spolu s těmi předchozími v archivu na webu ZČU.

Hlavní článek nového čísla jsme věnovali aktuálnímu strategickému záměru Západočeské univerzity na roky 2021-2025 a tomu, jak se  má škola podle tohoto důležitého dokumentu proměnit. Udržitelnosti, jež hraje v budoucnosti ZČU velkou roli, se týká rozhovor s Petrou Taušl Procházkovou, vedoucí Centra podnikání a udržitelnosti Fakulty ekonomické. Jak to vypadá, když věda pomáhá zachraňovat životy, vám v rubrice Osobnost ZČU představíme díky profilu Lucie Houdové z Fakulty aplikovaných věd, v rubrice Projekt ZČU poznáte softwarový systém BrainIn pro pacienty zotavující se po poškození mozku. Nechybí samozřejmě pestrá mozaika zpráv ze všech fakult a dalších součástí naší univerzity, studentský příspěvek ani umělecká tečka na konec.


Čtete Z - časopis Západočeské univerzity v Plzni? 
Vyplňte prosím krátký dotazník. Děkujeme!

Závěrem ještě upozornění k sekci Pozvánky. Kvůli stále se měnící epidemické situaci padlo až po uzávěrce rozhodnutí zrušit 29. ples Západočeské univerzity v Plzni, který měla 18. března hostit Měšťanská beseda.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

22. 12. 2021