Téma letošního ročníku výtvarné soutěže Teendesign odkazuje na výročí narození Jiřího Trnky

Další vzdělávání Soutěž Studium

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni vyhlásila 24. února 2022 další ročník výtvarné soutěže pro středoškoláky s tématem „Všechny barvy pohádky“. Stalo se tak v den, kdy jsme si připomenuli 110. výročí narození významného plzeňského rodáka Jiřího Trnky.

Cílem soutěže Teendesign je hledat nové talenty, podporovat mladé kreativní lidi v jejich umělecké tvorbě a případně je i povzbudit k dalšímu studiu umění na vysoké škole.

Studenti gymnázií, středních a vyšších odborných škol mohou své příspěvky posílat hned do čtyř kategorií: animace, fotografie, grafický design, ilustrace.

Autoři nejlepších prací v každé kategorii získají účast v týdenním kurzu mezinárodní letní školy umění ArtCamp 2022 zdarma, další soutěžící se mohou těšit na slevy z kurzovného i publikace z produkce fakulty. ArtCamp 2022 se bude konat v termínu 11. - 29. července 2022. Více o mezinárodní letní škole umění se dozvíte na facebooku.

Deadline: do půlnoci 29. dubna 2022

Kategorie: Animace, Fotografie, Grafický design, Ilustrace

Podmínky soutěže: studenti všech typů gymnázií, středních a vyšších odborných škol (věk 15+)

Jak nahrát soutěžní práce: Postup je obdobný, jako při podání přihlášky ke studiu na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara. Instrukce k odevzdání prací a pravidla soutěže najdete na www.fdu.zcu.cz/teendesign.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

01. 03. 2022