Nový průvodce radí s projektovou žádostí programu Horizont Evropa

Seminář Univerzita Věda

Na ZČU vznikl průvodce, který bude krok za krokem pomáhat řešitelům při zpracování projektové žádosti Horizont Evropa.

Projektové centrum představilo v listopadu nového průvodce, který zájemce - řešitele projektů provede detailně projektovou žádostí výzkumných a inovačních projektů programu Horizont Evropa. Tato komentovaná verze projektové žádosti vznikla na základě často kladených dotazů, a je tedy šitá přímo na míru potřebám ZČU. 

Všichni zúčastnění se na akci seznámili se strukturou a náležitostmi projektové šablony, dostali praktické rady a konkrétní návody, jak s novým průvodcem pracovat. Zazněly i aktuální tipy, jak posílit konkurenceschopnost projektového návrhu, včetně toho, jak naplnit požadavky v oblastech otevřené vědy a genderové rovnosti.

„Včasná příprava projektu, ale také důraz na společenské a ekonomické dopady výzkumu a jeho navázání na zásadní politické a společenské priority Evropské unie jsou klíčem k úspěchu,“ uvedla konzultantka mezinárodních projektů Lenka Strnadová, která poskytuje konzultace v oblasti mezinárodních projektů již několik let, zajímá se o novinky v oblasti vědy a výzkumu ze zahraničí, spolupracuje s velkou škálou odborníků a stále vyhledává nová školení, kterými může svoji znalost prohlubovat. Pokud potřebujete pomoci/poradit v jakékoliv oblasti problematiky mezinárodních projektů, neváhejte se na ní obrátit

Průvodce je ke stažení online na úložišti Projektového centra a opět bude aktualizován v květnu 2022. O aktualizaci budou zaměstnanci ZČU informováni.. 

Galerie


Projektové centrum

Lucie Benešová

14. 03. 2022