Akademici na bruslích zůstali krůček pod vrcholem. Pohár Jana Palacha jim unikl o gól

Sport Studující Univerzita

UK Hockey Prague – ZČU Akademici Plzeň 5:4 (1:2, 0:0, 3:2 - 1:0).

Zimní stadion pražského Edenu už hostil řadu velkých hokejových bitev, nicméně finále Univerzitní ligy ledního hokeje, jehož vítězům kromě mistrovského titulu náleží také Pohár Jana Palacha, se na jeho ledové ploše sehrálo poprvé. Napínavý zápas proti sobě postavil ZČU Akademiky Plzeň, tým složený ze studentů Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty v Plzni Univerzity Karlovy, a UK Hockey Prague, tedy hokejisty reprezentující pražskou Univerzitu Karlovu.

Byl to jejich třetí vzájemný zápas a hrálo se o vše. První utkání a vítězství 3:2 totiž patřilo Západočechům, to druhé se skóre 6:3 ovládli Pražané.

V první třetině pondělního utkání měli navrch Akademici. Univerzitě Karlově vstřelili dva góly, sami dostali jediný. Druhá třetina sice nabídla několik pěkných gólových příležitostí, ale ani jedinou branku, stav utkání se nijak nezměnil a bouřící fanoušci domácích i hostů očekávali závěr. Poslední třetina nabídla gólovou přestřelku, ve které domácí dokázali slézt pomyslnému hrobníkovi z lopaty. Akademici sice dali dva góly, ovšem sami inkasovali tři, z toho ten poslední, který stav utkání srovnal na 4:4, až v 58. minutě. Obě mužstva si skóre do konce třetiny dokázala pohlídat, a tak v Edenu padl vítězný pátý gól UK Hockey Prague až v prodloužení.

Akademikům i přesto gratulujeme ke skvělému výkonu ve vůbec prvním dokončeném ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje a děkujeme jim za reprezentaci Západočeské univerzity!

 

UK Hockey Prague – ZČU Akademici Plzeň 5:4 (1:2, 0:0, 3:2 - 1:0)

Video


Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

26. 04. 2022