Kampus ZČU ožil po dvouleté pauze Během s rektorem

Sport Tisková zpráva Univerzita

Kromě oblíbené akce došlo také na vyhlášení výsledků soutěže O pohár rektora. Se stříbrnými medailemi na krku dorazili také hokejisté týmu ZČU Akademici Plzeň.

Kampus Západočeské univerzity patřil v úterý 3. května 5. ročníku Běhu s rektorem, do kterého se přihlásila téměř stovka běžců z řad studentů, zaměstnanců či absolventů Západočeské univerzity v Plzni. Akce se uskutečnila po dvouleté pauze vynucené pandemií.

Rektor Miroslav Holeček se startovním číslem 1 tentokrát utvořil štafetovou dvojici se studentkou Fakulty ekonomické Lucií Zavadilovou, juniorskou mistryní republiky 2021 v běhu na 4x400 m. Každý z nich, stejně jako ostatní sportovci, dvakrát oběhl 1,5kilometrový okruh kolem kampusu.

Nejlepší běžci v čele s dvojicí František Mach a Vojtěch Lapuník z Fakulty elektrotechnické si přebrali ceny na pódiu v rámci doprovodného pikniku, který v univerzitním areálu začal v 15 hodin a skončil až za tmy po deváté večerní. Návštěvníky bavily kapely Skotační kulomet, Ed Rosenthal a Island Mint, o jejich žízeň se staral Potulný pivovar Študák, o jejich žaludky grilování na schodech menzy, nechyběly sportovní hry a další aktivity včetně prohlídky kampusu.

Tradiční součástí Běhu s rektorem je rovněž vyhlášení výsledků soutěže O pohár rektora. Dlouhodobá soutěž týmů jednotlivých fakult v kolektivních (basketbal, florbal, futsal, volejbal) i individuálních (badminton, sportovní lezení, noční orientační běh, stolní tenis) sportech trvá vždy po celý akademický rok a tentokrát získali putovní pohár sportovci Fakulty pedagogické.
Soutěž O pohár rektora se tradičně koná v režii katedry tělesné výchovy a sportu Fakulty strojní, která se podílí i na organizaci samotného Běhu s rektorem.

Kampus ZČU ale letos na pódiu přivítal také hokejisty týmu ZČU Akademici Plzeň, kteří se dostali až do finále prvního dokončeného ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje a změřili síly s hráči UK Hockey Prague Univerzity Karlovy. Mistrovský titul i Pohár Jana Palacha sice nakonec připadl Pražanům, ale Akademici, kteří původně k jasným favoritům nepatřili, získali stříbrné medaile, s nimiž na Běh s rektorem také dorazili. Rektor Miroslav Holeček týmu poděkoval za skvělou reprezentaci Západočeské univerzity a hráčům předal čepice z jedinečné kolekce oblečení #Copatutoje, která spojila ZČU s městem Plzní a značkou Horsefeathers.

Galerie


Doprovodný program.

František Mach a Vojtěch Lapuník, vítězové Běhu s rektorem.

Proděkan Fakulty pedagogické Ladislav Čepička přebírá Pohár rektora.

Rektor Miroslav Holeček a studentka Lucie Zavadilová vedou zahřívací kolo.

Rektor Miroslav Holeček gratuluje Akademikům ke stříbru.

Skupina Island Mint.

Start Běhu s rektorem.

Tým ZČU Akademici Plzeň.

Výsledky Běhu s rektorem.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

04. 05. 2022