International Staff Week 2022 letos společně s OTH Amberg-Weiden

International Spolupráce Univerzita

Druhý květnový týden se na ZČU setkali zástupci jedenácti zemí a šestnácti univerzit. Nechyběli tradiční partneři jako belgická Haute Ecole Louvain en Hainaut z Monsu, portugalská University of Minho či italská University Politecnica delle Marche z Ancony, ale ani noví potencionální partneři.

Na jednadvacet účastníků International Staff Week 2022 čekal týden s bohatým programem, který zahrnoval tři dny v Plzni a dva v bavorském Ambergu a Weidenu. Účastníci absolvovali nejen prohlídku kampusu Západočeské univerzity na Borech i partnerské školy OTH Amberg-Weiden a workshopy na nyní často diskutovaná témata jako Cooperation in International Project a Spolupráce s praxí - Best Practice, ale i návštěvu pivovaru a prohlídku centra Plzně, Ambergu i Weidenu.

Po pondělním zahájení, kdy všechny osobně přivítal rektor ZČU Miroslav Holeček, a po prohlídce kampusu se s hosty mohli setkat zástupci domácích fakult. V prostorách Fakulty aplikovaných věd s nimi měli možnost projednat nová  partnerství a otevřít tak našim studentům dveře pro studijní stáže na nových institucích, například na španělské University of Murcia či finské Savonia University of Applied Sciences. Na středeční návštěvě Weidenu nejprve přivítal hosty prezident OTH Amberg-Weiden Clemens Bulitta a diskutovala se aktuální témata jako krizový management, pandemie Covid-19 či pomoc Ukrajině. Odpoledne navštívili účastníci weidenskou firmu BAM, která úzce spolupracuje s OTH Amberg-Weiden. Ve čtvrtek zavítali hosté do Ambergu, kde sídlí technické fakulty partnerské OTH, a seznámili se s tématem mezinárodního hodnoticího auditu.

Pátek již opět patřil ZČU, kdy v univerzitní knihovně proběhlo slavnostní zakončení týdne a studentka Fakulty ekonomické prezentovala spolek Buddy System UWB.

Celý tým pořádající International Office by tímto chtěl poděkovat všem kolegům na ZČU i na spolupořádající bavorské škole, že vyšli vstříc organizátorům při přípravě akce, a tím přispěli k šíření dobrého jména Západočeské univerzity v Plzni a OTH Amberg-Weiden i za hranicemi republiky.

Galerie


Prezentace Buddy System UWB, Knihovna

Mezinárodní projekty, prezentace FEK

Mezinárodní projekty, prezentace

Mezinárodní projekty, Lighthouse Pivovar, prezentace IPC

Mezinárodní projekty, Lighthouse Pivovar, prezentace NTC

Uvítání

Uvítání

Weiden, Bavarian Evening

OTH A-W, Weiden

Amberg

BAM Weiden

OTH A-W, Weiden

Zakončení, Knihovna

Prezentace účastníků, FAV

Prezentace účastníků, FAV

Prezentace účastníků, FAV

Prezentace účastníků, FAV

Mezinárodní projekty, Lighthouse Pivovar, prezentace FAV

OTH A-W

OTH A-W, Amberg

Zakončení, Knihovna

International Office

Jana Ovsjanniková

23. 05. 2022