Studentka Sutnarky je mezi finalisty prestižní soutěže Arts of Fashion

International Studující Úspěchy

Alena Doová, studentka druhého ročníku navazujícího magisterského ateliéru Fashion design, postoupila do finále prestižní mezinárodní soutěže Arts of Fashion, jejímž tématem letos bylo Resonance.

Ze tří stovek přihlášených studentů ze 102 významných vysokých škol a univerzit 27 zemí světa bylo na základě zpracované myšlenky a grafických návrhů oděvních modelů vybráno 50 finalistů, kteří nyní realizují své návrhy ve finálním materiálu. Finalisté byli vybráni koncem května v pařížské Le 19M, ikonické budově Chanel Métiers d'Art, navržené Rudym Ricciottim.

Nadace Arts of Fashion v srpnu zpracuje všechny zaslané autorské kolekce modelů do společné videoprezentace. Vlastní finále a souběžně probíhající workshop finalistů se uskuteční v prosinci 2022 v San Franciscu, kde předvedené modely posoudí profesionální mezinárodní porota a během slavnostní Fashion show vyhlásí vítěze.

„Mám velikou radost, že se po několika letech opět podařilo studentce ateliéru Fashion design probojovat do finále této významné mezinárodní soutěže, v níž už v předchozích letech získaly postupně tři studentky našeho ateliéru (Lenka Marková v roce 2010, Barbora Augistinová v roce 2012 a Monika Lepschy v roce 2013) hlavní ocenění a s ním související významné odborné stáže v Paříži,“ uvedla vedoucí ateliéru Helena Krbcová.

Galerie


Gradient Evolution - Hlavním motivem Aleniny klauzurní práce (ZS2021) je experimentování s tiskem na textil a využitím efektu gradujících barev včetně hledání alternativního přístupu prošívání a vatování. Motiv tvoří tvary spirály, kruhů a „hadic“, které jsou následně prošité a vycpané rounem.

Finalistka soutěže Arts of Fashion Alena Doová

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

16. 06. 2022