Inovujeme se ZČU pod taktovkou Transferu

Festival Transfer Věda

Odbor Transfer a smluvní výzkum pořádal v rámci festivalu Inovujeme Plzeň inovační veletrh Inovujeme se ZČU, který měl za úkol nejen představit nové technologie vyvíjené na Západočeské univerzitě, ale také propojit vysokoškolské prostředí se soukromou sférou.

Další ročník úspěšného festivalu Inovujeme Plzeň se od 2. do 4. června konal v areálu pořadatelů SIT Port. Odboru Transfer a smluvní výzkum Západočeské univerzity v Plzni patřila čtvrteční odpolední část s inovačním veletrhem Inovujeme se ZČU.Transfer ho uspořádal ve spolupráci se SIT Port a Průmyslovou a obchodní komorou (IHK) Regensburg.

Veletrh Inovujeme se ZČU zahájili uvítacími proslovy člen rady města Plzně pro oblast Smart Cities  Vlastimil Gola, ředitel IHK Regensburg für Oberpfalz/Kelheim Richard Brunner a Západočeskou univerzitu v Plzni zastoupil prorektor pro rozvoj a vnější vztahy Vladimír Duchek.

Program byl řádně nabitý, od prezentací výzkumných týmů ZČU a firem RoadTwin a XR Institute, vystavovatelů DJI Telink a Nvias, přes panelovou diskuzi na téma Moderní technologie a výzvy kolem nás až po networking s výborným rautem.

Právě panelová diskuze byla hlavním bodem setkání. Zúčastnili se jí František Mach z Fakulty elektrotechnické, Martin Dostal z Fakulty aplikovaných věd, Vojtěch Kaše z Fakulty filozofické, ředitel ZF Engineering Plzeň Mathias Eickhoff, Jaroslav Řešátko z firmy DJI Telink a profesor Wolfgang Aumer, ředitel Technology Campus Cham.

Akce si kladla za cíl představení nových technologií a propojení akademické půdy s aplikační sférou, což výborně zapadlo do konceptu celého festivalu Inovujeme Plzeň 2022.

Během tří dnů měli návštěvníci festivalu Inovujeme Plzeň možnost se seznámit s nejnovějšími technologiemi na jednom místě, což zajistily nejrůznější firmy, Armáda ČR i Západočeská univerzita v Plzni. Hlavní program se pak odehrál v sobotu, kdy proběhly oblíbené FPV závody dronů, letecké ukázky, přednáška cestovatele Lukáše Sochy a jeho cesty dronem přes půl světa.

Rádi bychom všem poděkovali za pomoc při realizaci této akce a za účast na prezentacích a samozřejmě v panelové diskuzi. Vážíme si této spolupráce a doufáme, že v budoucnu se nám podaří tuto akci zopakoval s ještě větším úspěchem.

Galerie


Boost Up

Šárka Trapp Cajthamlová

23. 06. 2022