Doktorandi FEL zvítězili se svými projekty na Technical Computing Campu 2022

Studující Úspěchy Věda

U Brněnské přehrady se 8. a 9. září konal devátý ročník akce Technical Computing Camp, která se zabývá technickými výpočty a počítačovými simulacemi.

Čtvrteční program Technical Computing Campu zahájily přednášky zástupců firmy Humusoft, hlavního distributora výpočetních softwarových balíků MATLAB a COMSOL Multiphysics v ČR. Přednášky se týkaly novinek ve zmíněných softwarech, ukázek řešení praktických úloh a možností licencování. Následovaly zvané přednášky uživatelů, kteří prezentovali specifická využití výpočetních systémů ve svých projektech.

V pátek proběhl interaktivní workshop a s ním současně také soutěž uživatelských projektů. Této soutěže se zúčastnili čtyři zástupci Fakulty elektrotechnické ZČU z řad doktorandů a studentů. V mezinárodní konkurenci se se svými excelentními projekty umístili na předních příčkách a obhájili tak své úspěchy z předchozích ročníků:

  • 1. místo - Martin Juřík - Magnetická kamera
  • 2. místo - Ondřej Carvan - Separace elektronického odpadu za použití miniaturních magnetických robotů
  • 3. místo - Vojtěch Lapuník - Učení rovnic a extrapolace pomocí neuronových sítí
  • 7. místo - Dominik Karel Kadlec - Funkce výkonového stabilizátoru v energetických modelech

    Celkem se akce zúčastnilo 150 účastníků převážně z České republiky a Slovenska. Studenti a doktorandi Fakulty elektrotechnické ZČU při ní rovněž navázali kontakty s uživateli zmíněných programů ze soukromé i akademické sféry.

    Galerie


    Fakulta elektrotechnická

    Iveta Pangrácová

    12. 09. 2022