ZČU se po covidové pauze opět prezentovala na evropském mezinárodním veletrhu EAIE

International Konference Univerzita

V polovině září proběhl již 32. vysokoškolský veletrh a konference European Association for International Education (EAIE), který se letos konal ve španělské Barceloně. Akce se zúčastnilo přes 6300 účastníků z 90 zemí z celého světa.

Letošní veletrh EAIE nesl podtitul The future in full colour a zahrnoval například informace o stále se rozšiřujících možnostech pro internacionalizaci. Zkoumalo se, jak z těchto možností čerpat, aby se dosáhlo inkluzivního obrazu naší společné budoucnosti. Akce byla zároveň skvělou příležitostí, jak se podělit o nové zkušenosti a postřehy, získané během pandemie covid-19.

Letošní program byl jako vždy velmi pestrý, skládal se z mnoha workshopů, networkingů a seminářů. Zároveň se jednalo o první hybridní veletrh a konferenci EAIE, protože probíhala zároveň prezenčně i online.

Západočeská univerzita se prezentovala ve stánku Study in the Czech Republic, který pravidelně zajištuje Dům zahraniční spolupráce v Praze. Během konference se uskutečnila setkání s našimi stávajícími partnery, jako jsou třeba německá univerzita TH Rosenheim, izraelský HIT – Holon Institute of Technology nebo španělská Universidad Pontificia de Salamanca.

Rovněž proběhly schůzky s potencionálními zahraničními partnery. Mezi nově projednávané spolupráce patří například korejská Myongji University, peruánská Universidad de Piura, francouzská Icam Strasbourg Europe Campus a španělská Universidad Loyola Andalucía. Studenti se tedy mohou začít těšit na nové destinace a univerzity, kam budou vyjíždět na studijní pobyty!

Více informací o veletrhu EAIE 2022 naleznete na jeho webu.

Galerie


International Office

Monika Mundilová

22. 09. 2022