3. ročník Erasmus Night přilákal studenty z celé univerzity

International Přednáška Studující

Po covidové pauze se v úterý 8. listopadu uskutečnil již 3. ročník Erasmus Night. Akce proběhla v Plzeňském prazdroji, v sálu Secese. Během večera vystoupilo šest studentů ze ZČU, kteří si pro návštěvníky připravili poutavá vyprávění o studijních pobytech v zahraničí.

S nápadem uspořádat Erasmus Night přišla v roce 2018 Fakulta ekonomická. Letos akci pořádala společně s Fakultou aplikovaných věd, Fakultou strojní, Fakultou elektrotechnickou, Fakultou pedagogickou a s kanceláří International Office. Hlavním cílem bylo inspirovat i další studenty k tomu, aby se nebáli a vyjeli na studijní pobyt nebo stáž do zahraničí. Protože taková zkušenost je doslova k nezaplacení!

Jako první se o své zážitky podělila studentka Klára Frausová z FPE, která vycestovala do Rakouska. Studenti z Fakulty aplikovaných věd si pro posluchače připravili video z dánské univerzity, kde právě dokončují semestr a akce se tak zúčastnili online, poté proběhla beseda se třemi studenty, kterou moderoval proděkan Fakulty ekonomické Jiří Preis. Libor Víta z téže fakulty mluvil o studiu v Nizozemí, Jiří Šedivec z Fakulty elektrotechnické o tom, jaké je strávit semestr ve Finsku, a Filip Štědrý z Fakulty strojní zakončil besedu svým příběhem o studiu v USA.

Následovalo vyhlášení soutěže „Vyfoť se na Erasmu v tričku“, které se zúčastnilo 9 studentů. Všichni studenti obdrželi volné vstupenky do kina. Ti, kteří se umístili na prvních třech místech, dostali volné jízdenky Českých drah a cestovatel Ladislav Zibura jim osobně věnoval jednu ze svých knih.

Ladislav Zibura, hlavní host večera, během druhé poloviny Erasmus Night vystoupil s poutavou přednáškou Prázdniny v Evropě. Po skončení programu bylo možné si zakoupit jeho knížky se slevou a nechat si je od autora podepsat.

Ještě jednou děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili, a těšíme se na příští ročník!

 

Láká vás také studium v zahraničí? V kanceláři International Office vám rádi poradíme, jak na to!

Galerie


Klára Frausová (FPE) - Pädagogische Hochschule Steiermark, Rakousko.

Filip Duda, Petr Velkoborský (FAV) - University of Southern Denmark, Dánsko.

Libor Víta (FEK) - Fontys University of Applied Sciences, Nizozemsko; Jiří Šedivec (FEL) - Aalto University, Finsko; Filip Štědrý (FST) - Southern Utah University, USA.

Během večera bylo možné zakoupit si knížky od Ladislava Zibury

Ladislav Zibura s přednáškou Prázdniny v Evropě.

Vyhlášení soutěže vyfoť se na Erasmu v tričku

Ceny předával Ladislav Zibura.

1. místo: Petr Erhart 2. místo: Dominika Humpálová 3. místo: Simona Straková.

Tak se uvidíme zase za rok!

International Office

Monika Mundilová

11. 11. 2022