Tandem uvítal návštěvu z bavorského parlamentu

International Univerzita Veřejnost

Koordinační centrum česko-německých výměn Tandem přivítalo ve svých prostorách členy Bavorského zemského sněmu – nejvyššího ústavního orgánu Bavorska. Pět zástupců z výboru pro spolkové a evropské záležitosti přijelo na setkání s ředitelkou Tandemu, aby hovořili o aktuálních tématech.

Tandem je součástí Západočeské univerzity v Plzni a sídlí v Riegrově ulici. Při krátkém posezení u drobného občerstvení celá delegace vedená předsedou výboru Tobiasem Gotthardtem živě diskutovala s ředitelkou Tandemu Lucií Tarabovou o aktuálních otázkách v česko-německé spolupráci i o výuce cizích jazyků v České republice. Velký úspěch měl u delegace česko-německý jazykový průvodce Do kapsy, který je k dispozici v tištěné podobě i jako aplikace volně ke stažení. 

Delegace pokračovala do hlavního města, kde se od 14. listopadu koná konference výborů pro evropské záležitosti EU (COSAC). Jedná se o největší letošní meziparlamentní konferenci v rámci českého předsednictví v Radě EU. Na programu je i oficiální přijetí delegace předsedou výboru pro evropské záležitosti Ondřejem Benešíkem a dalšími členy výboru v Poslanecké sněmovně.

Galerie


Zprava: Tobias Gotthardt (předseda výboru pro evropské záležitosti) a Dr. Gerhard Hopp (místopředseda) s česko-německým jazykovým průvodcem Tandemu Do kapsy.

Centrum výměny mládeže

16. 11. 2022