Na zámku Nečtiny se konal kurz Fotovoltaický expert

Univerzita Veřejnost

Školicí a ubytovací zařízení Nečtiny, jehož vlastníkem a správcem je ZČU, využili v uplynulých dvou týdnech členové České fotovoltaické asociace.

Atraktivnost historického prostředí původního zámku Nečtiny a neformální prostředí krásného severního Plzeňska přilákaly členy České fotovoltaické asociace, kteří se tak stali prvními návštěvníky školicího a ubytovacího zařízení ZČU v letošním roce.

Asociace realizuje v rámci projektu Fotovoltaický expert výukovou, školicí a vzdělávací činnost zaměřenou na rozvoj fotovoltaiky, akumulace a elektromobility. Její ředitel Petr Maule zahájil dvoutýdenní kurz Fotovoltaický expert 9. ledna. Kurz byl určen pro profesní, odborné a kvalitní vzdělávání projektantů fotovoltaických systémů, revizních techniků elektro, servisních techniků, energetiků, manažerů a elektroinstalatérů. Na vzdělání těchto uchazečů se podílela řada významných přednášejících z celé České republiky - odborníků z praxe či vyučujících na vysokých školách.

Pro zpříjemnění pobytu studentů i přednášejících se v rámci večerních programů konaly akce jako ochutnávka vín, ochutnávka rumů nebo Večerní stezka odvahy aneb Prohlídka hrobky rodu Mensdorff-Pouilly při svíčkách.

Frekventanti byli podrobeni třem písemným testům a jedné praktické zkoušce. Bohužel někteří si budou muset testy či zkoušku zopakovat.

Těšíme se na další návštěvu České fotovoltaické asociace a věříme, že byla i se svými klienty u nás spokojena.

Více informací naleznete na našich webových stránkách zameknectiny.cz.

Galerie


Školicí a ubytovací zařízení Nečtiny

Štěpánka Špilerová

25. 01. 2023