Konference Ergoterapie napříč obory se konala za podpory Fakulty zdravotnických studií

Konference Seminář Spolupráce

Desítky odborníků a odbornic si vyslechly přednášky z oblasti pediatrie, onkorehabilitace, neurorehabilitace, adiktologie, protetiky, sociální sféry a dalších.

V pátek 2. a v sobotu 3. června se za podpory katedry rehabilitačních oborů Fakulty zdravotnických studií ZČU konala v Plzni 25. celostátní odborná ergoterapeutická konference České asociace ergoterapeutů s názvem Ergoterapie napříč obory.

Odbornou garantkou konference byla Petra Sládková. Po úvodním slově Kateřiny Svěcené, garantky studijního programu Ergoterapie , shrnul vedoucí katedry Václav Beránek výsledky tohoto oboru za posledních 14 let a poděkoval celému katedrovému týmu a České asociaci ergoterapeutů za rozšiřování a upevňování oboru Ergoterapie v České republice.

Následoval pestrý program přednášek z oblasti pediatrie, onkorehabilitace, neurorehabilitace, adiktologie, protetiky, sociální sféry a dalších. Zazněly také příspěvky o posuzování zdravotního stavu u osob se zdravotním postižením nebo se řešily otázky intimity u pacientů po poškození míchy. Konference dále obsahovala seberozvojový workshop na posílení vlastní sebehodnoty a workshop na výrobu dlah a ortéz.

Velmi významnou součástí konference byla přednáška na téma paliativní péče pod taktovkou belgických odborníků z psychiatrického centra Caritas v Melle a z University Artevelde v Gentu, Christine De Bosschere a Filipa Dejonckheereho. Představili důležité edukační programy, ale také celkovou paliativní péči v evropském měřítku. Konferenci navštívily desítky odborníků a odbornic z řad ergoterapeutů, fyzioterapeutů, lékařů, logopedů a studujících zdravotnických oborů, kteří mohou využít nové poznatky ve svojí práci. 

Galerie


Fotografie: Česká asociace ergoterapeutů

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

12. 06. 2023