Pavel Baroch z Fakulty aplikovaných věd přednášel na Tchaj-wanu

International Spolupráce Věda

Kromě prezentace pozvané přednášky vedoucí katedry fyziky také spolupodepsal memorandum o spolupráci.

Pavel Baroch, vedoucí katedry fyziky Fakulty aplikovaných věd (FAV) Západočeské univerzity v Plzni, se od 15. do 17. června zúčastnil sympozia International Forum in Plasma and Thin Film Technologies for Sustainable Development Goals 2023, které se konalo v New Taipei City na Tchaj-wanu.

Kromě prezentace pozvané přednášky při cestě také spolupodepsal memorandum o spolupráci s The Center for Plasma and Thin Film Technologies (CPTFT) při Ming Chi University of Technology. Za CPTFT dokument stvrdil ředitel prof. Jyh-Wei Lee. Memorandum, za FAV již podepsané děkanem Milošem Železným, vyjadřuje společnou vůli rozvíjet především vědeckou spolupráci mezi katedrou fyziky, respektive výzkumným programem Nové nanostrukturní tenkovrstvé materiály připravované plazmovými technologiemi centra NTIS a CPTFT.

Vzhledem k podobnému zaměření CPTFT a katedry fyziky se bude spolupráce zaměřovat na výzkum zcela nových nanostrukturních materiálů pro udržitelnou elektroniku či energetiku. Deklarováno bylo rovněž posílení spolupráce v oblasti polovodičových technologií a možné zapojení odborníků ze ZČU do těchto aktivit, což je klíčové vzhledem k plánované masivní podpoře výroby polovodičových čipů v Evropě ze strany EU.

Galerie


Pavel Baroch a prof. Jyh-Wei Lee.

Fakulta aplikovaných věd

Jiří Rezek

29. 06. 2023