Academic Networking spojil devět univerzit z aliance EUPeace

EUPeace International Spolupráce

Při online setkání se diskutovalo a plánoval další rozvoj.

Kolem 300 účastnic a účastníků z oblasti výzkumu, výuky a správy devíti univerzit aliance EUPeace, podpořených z programu ERASMUS, se 13. února spojilo online při prvním Academic Networkingu. Dostali možnost dozvědět se více o alianci, seznámit se s komunitou EUPeace a vyměnit si názory s kolegy. "Je to základ pro další spolupráci," zdůraznila vedoucí aliance prof. Evelyn Korn na úvod virtuálního shromáždění.

Místopředseda Univerzity v Marburgu vysvětlil důležitost EUPeace v rámci evropského vzdělávacího prostředí: "Jak by mohl vypadat klidnější svět, který dává více lidem příležitostí k dobrému životu a osobnímu a kolektivnímu rozvoji? Členské univerzity naší aliance chtějí společně najít odpovědi na tyto otázky napříč generacemi, zeměmi a obory a efektivně je uplatnit ve prospěch společnosti. Pomocí dobře založených, interdisciplinárních, propojených analýz, které zahrnují všechny oblasti od vývoje nových technologií po jejich sociální implementaci, stejně jako pomocí společných studijních a výukových programů."

Prof. Thorsten Bonacker, delegát prezidenta pro EUPeace v Marburgu, vysvětlil dlouhodobé a transformační cíle aliance, následovala představení členek a členů správní rady aliance.

Networking s vysokému počtu účastníků moderovala Susanne Ulrich, odbornice na coaching a vedení lidí. Výzkumníci, pedagogičtí pracovníci a další zástupci a zástupkyně univerzit se při diskuzích setkávali u virtuálních stolů, na závěr sdíleli své zkušenosti a nápady na budoucí spolupráci. Aby se plány na společný výzkum či výuku dále rozvíjely a uskutečnily, mohou členové aliance žádat o druhé kolo financování z fondu EUPeace.

Další virtuální Academic Networking EUPeace je naplánován na 8. října 2024.

Celouniverzitní

15. 02. 2024