Nejlepší outdoorový film natočil Ladislav Moulis ze Sutnarky

Ladislav Moulis se ve svých filmech soustředí na zaznamenávání sportovně-dobrodružných výkonů na exotických a zároveň extrémních místech naší planety. Jeho film K Pacifiku přes Coast Mountains získal hlavní cenu v kategorii reportáže na filmovém festivalu v Liberci.

Film pedagoga Sutnarky a režiséra Ladislava Moulise, který produkovala Česká televize, získal na 19. ročníku filmového festivalu SPORTFILM LIBEREC 2016 - INTERNATIONAL FICTS FESTIVAL hlavní cenu v kategorii reportáže. Porota ocenila sugestivní zpracování tématu souboje týmu českých sportovců s divokou přírodou Kanady a Aljašky.

Jako člen vodácké expedice Ladislav Moulis zachytil pokus o zdolání horského pásma Coast Mountains mezi Britskou Kolumbií a Aljaškou po řekách Hackett, Shesley a Taku, na kterých kdysi obchodovaly původní indiánské kmeny. Jedná se o pokračování jeho volného cyklu o konfrontaci českých sportovců s extrémním prostředím. Dříve pro ČT natočil dokumenty Brahmaputra, Go, Návraty do bílé samoty, Hráč bez limitu a V rytmu řeky. Za tyto filmy získal tři hlavní a dvě druhé ceny na festivalech outdoorových filmů.

Film K Pacifiku přes Coast Mountains odvysílá ČT2 v neděli 25. 12. od 14:30 hodin.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

13. 12. 2016