Studenti a pedagogové ZČU se představí v soutěži Českého rozhlasu

Natáčení dvou dílů vědomostní soutěže ČRo Plus Vyzyvatelé proběhlo ve středu 19. dubna v Papírně, vysílat se budou v sobotu 22. a 29. dubna vždy od 9:30.
V soutěži vyzývají vždy dva studenti na „souboj“ svého vyučujícího, přičemž v jednom díle soutěží dva týmy, nejprve zvlášť, potom společně, tedy celkem proti sobě stojí dva pedagogové a čtyři studenti. Po úspěšných soubojích v Brně a Hradci Králové se soutěž přesunula do Plzně. Západočeskou univerzitu v ní reprezentují týmy z fakulty aplikovaných věd a fakulty ekonomické. Soutěžní klání moderuje Jiří Havelka, pro vítěze je připravena čtečka Kindle od společnosti Amazon.

Za fakultu ekonomickou usedl do soutěžní lavice její děkan Miroslav Plevný a také vedoucí katedry marketingu, obchodu a služeb Jan Tlučhoř. Čest pedagogů fakulty aplikovaných věd hájili Libor Váša z katedry informatiky a výpočetní techniky a Jiří Houška z katedry fyziky. Proti nim zasedli v každém díle čtyři studenti, tedy celkem osm studentů z obou uvedených fakult. A jak to celé dopadlo? Porazili vyučující ve vědomostech své studenty, nebo se mladí naopak nenechali zahanbit? Poslouchejte v sobotu 22. a 29. dubna vždy od 9:30 na ČRo Plus!

Galerie


Celouniverzitní

Kamila Kolářová

21. 04. 2017