Letošní Letní škola virtuální reality zavede studenty do virtuální krajiny

Již popáté pořádá katedra průmyslového inženýrství a managementu Letní školu virtuální reality, letos s podtitulem „Udělej si vlastní hru“. Zvídaví studenti středních škol se mohou od 10. do 12. července přenést do světa 3D prostoru.
Žáci letní školy se během tří dnů seznámí s možnostmi 3D zobrazení, se speciálními haptickými ovladači a s náhlavním displejem Oculus Rift. Zjistí, jak lze rychle a efektivně vytvářet za pomocí nástroje Unity3D virtuální krajinu, která bude obsahovat stromy, vlastní 3D modely (např. domek), vodu či pohybující se objekty (např. plošinky, padající objekty s fyzikálními vlastnostmi) atd. Studenti si pak sami zkusí vytvořit jednoduchou 3D hru, určenou jak pro konvenční PC sestavu, tak pro laboratoř virtuální reality. Organizátoři předvedou také možnost převést produkt pro náhlavní displej.
Na letošní Letní školu virtuální reality je stále ještě možné se přihlašovat na této adrese.
Kurz byl vytvořen v projektu „Kvalitní výzkumný tým zaměřený na problematiku řízení životního cyklu výrobku v prostředí digitálního podniku“ financovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky pro problematiku virtuální reality (VR) a její použití ve výuce a v průmyslové praxi.

Galerie


Fakulta strojní

Kateřina MODRÁ

03. 05. 2017