Univerzita běžela s rektorem

Jarní běh okolo kampusu přilákal přes čtyřicet studentů, zaměstnanců a dalších příznivců pohybu.

Po loňské premiéře uspořádala Západočeská univerzita v Plzni v úterý 16. května opět Běh s rektorem. Zatímco minule v den akce sněžilo a teploměr stěží dosáhl čtyř stupňů, letošní ročník provázelo krásné, téměř letní počasí, a běžci se tudíž pořádně zapotili. Na start se postavilo 22 dvojic, které si nejprve zaběhly krátké zahřívací kolo a v 16.30 hodin již odstartoval samotný závod. Stejně jako loni šlo o štafetový běh, takže každý z dvojice běžel střídavě dva okruhy v délce 1,5 kilometru. Odměnou za vynaloženou dřinu bylo pro přihlášené běžce pivo zdarma.

Nejrychlejší tři dvojice si odnesly dárkové tašky s propagačními předměty univerzity. Prvenství si připsal Lukáš Kadlec z fakulty ekonomické, který doběhl společně s Tomášem Kadlecem v čase 23 minut a 55 sekund. Na druhém místě se umístili s časem 25:13 Jana Brantlová a David Tolar z fakulty strojní, třetí skončila dvojice ve složení Karolína Šiková z fakulty aplikovaných věd a Daniel Čapek z fakulty strojní, kteří trasu zvládli v čase 26:20. Kompletní výsledky najdete na webu katedry tělesné výchovy a sportu.

Zároveň byl vyhlášen také vítěz celouniverzitní soutěže O pohár rektora, který po loňském vítězství obhájila fakulta aplikovaných věd. Pohár tak zůstane i letos v kanceláři děkanky Vlasty Radové, která ho symbolicky znovu převzala z rukou rektora Miroslava Holečka.

Součástí letošního programu bylo také slavnostní otevření nových sportovišť - travnaté volnočasové plochy a boulderingové stěny, jehož se ujala dvojice se startovním číslem 1, tedy rektor Miroslav Holeček a kvestor Petr Beneš. Jako první si lezeckou stěnu vyzkoušel právě rektor Holeček, který ji suverénně pokořil během necelé minuty. Sportovní výkon poté doplnil spolu s kvestorem Benešem 14. místem v celkovém pořadí štafetového běhu.


Galerie


Otevření nových sportovišť

Start Běhu s rektorem

Kvestor Beneš a rektor Holeček při předávání štafety

Vítězná dvojice ve složení Lukáš Kadlec a Tomáš Kadlec

Kvestor Beneš a rektor Holeček při předávání štafety

Předání Poháru rektora děkance FAV Vlastě Radové

Gratulace vítězům

Celouniverzitní

Kamila Kolářová

17. 05. 2017