Den otevřených dveří na Sutnarce přilákal rekordní počet uchazečů o studium

Studium Veřejnost

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara pořádala Den otevřených dveří v pátek 10. listopadu 2023 od 10 do 16 hodin. Přivítala přitom rekordních 1200 zájemců a zájemkyň o bakalářské, navazující magisterské a doktorské studium.

Na ploše kreslírny, v technických dílnách, a především v jednadvaceti uměleckých ateliérech po celý den pedagogové konzultovali otázky ke studiu a portfoliu a současní studující sdíleli své cenné zkušenosti. Pro uchazeče a uchazečky byla v prostoru Multilabu připravena trojice infobloků o fakultě, studiu a přijímacím řízení.

Pro dvě stovky účastníků letošních DEMO přijímaček – talentovek nanečisto – byli vyučující k dispozici už o celou hodinu dříve. DEMO přijímačky pořádá fakulta pravidelně každý podzim. Osobní konzultaci během Dne otevřených dveří předchází i dvě online setkání.

V průběhu celého pátečního dne bylo možné si prohlédnout ateliérové práce, vybavení učeben a zázemí fakulty. Příchozí mohli zavítat i do dílny ateliérů Socha a prostor a Design nábytku a interiéru v kreativní zóně DEPO2015.

Odpovědi na nejčastější otázky, pokládané během tří hodinových diskuzí se zástupci studujících i vedení fakulty, najdou zájemci o studium na webu fakulty, stejně jako textového Průvodce pro uchazeče o studium.

Přihlášky do bakalářského studia je možné posílat už jen do konce listopadu 2023.

Video


Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Martin Bečan

22. 11. 2023