Fakulta právnická ZČU bodovala v mezinárodním kole studentské vědecké soutěže

Konference Úspěchy Věda

Osmdesátka studujících z osmi právnických fakult z České republiky a Slovenska poměřila své odborné práce v mezinárodní soutěži. Tradiční klání, které má formu odborné konference, hostila Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně.

Fakultu právnickou Západočeské univerzity v Plzni (FPR ZČU) letos na soutěži o nejlepší studentskou odbornou práci z oblasti právních věd reprezentovalo v šesti sekcích šest studentů a absolventů. Jejich výkony posuzovaly poroty složené z akademických pracovníků všech osmi podílejících se právnických fakult. 

V mimořádně kvalitní konkurenci se ZČU podařilo získat jedno první místo. Konkrétně Nela Černáková s prací „O nejstarší patentní kanceláři pražské“ , která vyhrála v sekci Společenské vědy, římské právo a právní dějiny. I ostatní soutěžící z FPR ZČU patřili ve svých sekcích mezi velmi pozitivně hodnocené. 

„Všechny zástupce FPR ZČU je třeba ocenit nejen za hodnotná vystoupení, ale i za odpovědný a pozitivní přístup k celé soutěži, které se zúčastnili i za leckdy ztížených podmínek. FPR ZČU jim tímto děkuje za výbornou reprezentaci a vítězce samozřejmě velmi gratuluje," řekla vyučující Zuzana Vostrá, která studentky a studenty doprovázela. 

Hostitelem soutěže, která se konala ve čtvrtek 19. září, byla Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně, která s ohledem na povodňovou situaci umožnila soutěžícím i porotcům účast i v on-line formě. Příští ročník takzvané SVOČ (Studentská odborná a vědecká činnost) bude hostit Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.

Galerie


Fakulta právnická

Zuzana Vostrá

26. 09. 2024