Ještě nevíte, kam na dovolenou? Zámek v Nečtinech nabízí poslední volné termíny za výhodné ceny

Studující Veřejnost Zaměstnanci

Strávit nejen letní dovolenou ve Školicím a ubytovacím zařízení Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) na zámku v Nečtinech může kromě studujících a zaměstnanců ZČU i veřejnost. Pro studující, zaměstnance a jejich rodinné příslušníky je připraven benefit v podobě slevy na ubytování.

Pokud hledáte inspiraci pro blížící se období letních dovolených a prázdnin, máme pro vás jeden zajímavý tip. Můžete využít služeb Školicího a ubytovacího zařízení ZČU na zámku v Nečtinech. 

Zámek Nečtiny, který leží 33 km na sever od Plzně v přírodním parku Manětínská, se rozkládá mezi vesnicí Úněšov a městem Manětín. Nepříliš zalidněná oblast Manětínské vrchoviny se vyznačuje krásnou přírodou s přírodními rezervacemi a nachází se zde řada kulturních pamětihodností a památek. Okolím zámku vedou dobře značené turistické trasy i cyklostezky. Elektrokola, koloběžky a další sportovní vybavení jsou k dispozici k zapůjčení přímo ve Školicím a ubytovacím zařízení (ŠUZ).

‚‚Hosté se mohou ubytovat v historické budově zámku v menších jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích a ve větších pokojích od třílůžkového až po jeden desetilůžkový se společným sociálním zařízením. Větší komfort naleznou v menší zrekonstruované budově kastelu v těsné blízkosti zámku. V přízemí se nacházejí dva třílůžkové pokoje s koupelnou a infrasaunou, v prvním patře jsou pak dva čtyřlůžkové pokoje a jeden pokoj dvoulůžkový. Také dvě koupelny, plně vybavená kuchyňka a veranda s posezením," popisuje ředitelka ubytovacího zařízení Denisa Vaizová.

Zámek je obklopen krásným parkem, který láká k procházkám a relaxaci. Milovníci sportu jistě ocení víceúčelové hřiště, workoutové hřiště a pingpongový stůl. Ovšem v případě špatného počasí je možné využít zdejší tělocvičnu. Pro děti je k dispozici oplocené dětské hřiště. Veřejnosti je přístupná zámecká kaple a věž s expozicí o historii zámku. ŠUZ Nečtiny také nabízí prohlídkové okruhy.

Cena ubytování je 690 Kč za osobu nebo noc, po předložení JIS karty zaplatí studující, zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci 450 Kč za osobu/noc. Ubytování v budově zámku stojí 460 Kč za osobu/noc, po předložení JIS karty 320 Kč za osobu/noc.

Ubytování lze rezervovat mailem, telefonicky nebo prostřednictvím rezervačního formuláře na webu zameknectiny.cz, nebo na portálu Booking.com.

Galerie


Celouniverzitní

Petr Novák

12. 06. 2024