Univerzitní knihovna zve děti na Noc s Andersenem

Univerzita Zaměstnanci

Knihovna Západočeské univerzity připravila pro děti svých zaměstnanců jedinečný zážitek. Během noci ze 14. na 15. června budou mít možnost přenocovat v knihovních prostorách a užít si zábavný program.

Noc s Andersenem se na Západočeské univerzitě v Plzni pořádá na podporu dětského čtenářství letos už poosmé. V uplynulých letech děti navštívily například magický svět Harryho Pottera nebo se bavily při hrách a soutěžích inspirovaných Ferdou Mravencem od Ondřeje Sekory. Letos se děti mohou těšit na kouzelnou noc s pohádkami Lucie Hlavinkové z knihy Bylinková babička, ve kterých to voní bylinkami.

Akce je určena pro děti ve věku 6–12 let. Máte-li zájem přihlásit své děti, ozvěte se knihovně nejpozději do 5. června na e-mail knihovna@uk.zcu.cz. Kapacita bude omezena.

Připraveny budou i různé hry a soutěže, sportovní program a další aktivity.

Noc s Andersenem každoročně pořádá i řada jiných knihoven v Česku i na Slovensku. Akce s více než dvacetiletou tradicí má dětem ukázat, že číst je veliké dobrodružství. Koná se u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře, Hanse Christiana Andersena.

Galerie


Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

28. 05. 2024