Zástupci z NTIS navštívili v Číně partnerské univerzity

International Spolupráce Věda

Odborníci z výzkumného centra NTIS Fakulty aplikovaných věd (FAV) navštívili v rámci projektů ARIHE a ICIAD partnerské univerzity v čínském městě Chang-čou.

Ve dnech 20. - 29. května zavítal tým výzkumníků z oboru kybernetiky FAV na partnerské univerzity Zhejiang University of Technology a Zhejiang Sci-Tech University. Projekty ARIHE a ICIAD jsou podporovány z TAČR výzvou DELTA a jejich cílem je posílit spolupráci v oblasti výzkumu a vývoje mezi spolupracujícími institucemi.

V rámci projektu ICIAD navštívili zástupci FAV Zhejiang University of Technology, kde představili svůj systém umělé inteligence pro automatické vyhledávání poruch svarů při nedestruktivním testování. Tento projekt se zaměřuje na zvýšení efektivity a přesnosti NDT prostřednictvím pokročilých technologií. Naším klíčovým partnerem v tomto projektu je společnost Linx, která se specializuje na vývoj kamer pro strojové vidění. Linx v rámci projektu vyvíjí systém pro jednoduchý bind picking.

Druhou navštívenou partnerskou univerzitou, tentokrát v rámci projektu ARIHE, byla Zhejiang Sci-Tech University, kde prezentovali aktuální stav vývoje nového robotického manipulátoru pro NDT. Tento projekt se zaměřuje na vývoj inovativního robotického řešení, které usnadní a zefektivní procesy NDT. Partnerem v tomto projektu je Zhejiang Benfa Technology Co, Ltd, která je známá svými stroji na oplétání hadic a kabelů. V rámci projektu ARIHE společnost vyvíjí nový stroj na pletení karbonu.

Děkujeme našim partnerům za skvělou spolupráci a těšíme se na další společné projekty, které přinesou inovace a pokrok v oblasti NDT.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Fakulta aplikovaných věd

04. 06. 2024