Divadlo má novou nabídku slev pro studenty a zaměstnance ZČU

Na stránkách Divadla J. K. Tyla naleznete aktuální nabídku zvýhodněných představení pro studenty a zaměstnance ZČU. V listopadu můžete zhlédnout mimo jiné novou českou operu Jakub Jan Ryba, derniéru dokumentární inscenace Plzeň 1953 nebo legendární písničkové leporelo Kdyby 1000 klarinetů.

V rámci takzvaných studentských last minute pořídí studenti oproti studentskému průkazu vstupenky za symbolických 50, 70, nebo 100 Kč. Na tytéž reprízy mohou zaměstnanci s JIS kartou čerpat slevu 50 %.

V listopadové nabídce je například opera Miroslava Kubičky Jakub Jan Ryba, ta měla v Plzni nedávno světovou premiéru a dočkala se nadšených reakcí diváků i kritiky. Za návštěvu stojí i poslední uvedení inscenace Plzeň 1953, mapující osud plzeňského herce Bohumila Vávry na pozadí dramatických událostí Plzeňského povstání, tedy bouřlivé reakce škodováků na vyhlášení měnové reformy. Derniéra bude spojena s besedou s tvůrci a s komentovanou prohlídkou výstavy Útěky z nesvobody, která představuje dílo jevištního výtvarníka Bedřicha Bartáka, jehož život, stejně jako život hlavního hrdiny dramatu, krutě poznamenaly dějiny 20. století.

Celou nabídku si zájemci mohou prohlédnout na webu divadla.

Celouniverzitní

Hana PRAŽÁKOVÁ

01. 11. 2017