Jak se křičí gól? Zeptejte se sportovního komentátora Roberta Záruby

Na jaký hokejový zápas rád vzpomíná? Píše si hlášky dopředu? Na tyto, ale i další vaše otázky rád odpoví oblíbený komentátor Robert Záruba, kterého na ZČU pozval Přednáškový klub. Na besedu dorazí už v úterý 14. listopadu.

Nejen sveřepý křik, jenž nechybí při žádných zásadních sportovních událostech naší země, a pohotové hlášky, které mezi sportovními fanoušky zlidověly, ale i precizně připravené podklady ke každému zápasu. To je Robert Záruba. Věděli jste, že si vede vlastní kartotéku hráčů, index zápasů a další rozsáhlé statistiky? Co vlastně práce sportovního komentátora obnáší a jak probíhá příprava na přenos?

Robert Záruba je navíc nejen stálým členem Redakce sportu České televize (a to už od roku 1990) a nyní také jejím šéfkomentátorem, ale také vysokoškolským pedagogem. Na katedře žurnalistiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze přednáší předmět Sportovní žurnalistika.

Diskusní přednáška začíná v 18 hodin v místnosti EP 110 (budova FEL na Borech), vstup je zdarma a dorazit na ní může kdokoliv. První část proběhne formou přednášky hosta, v druhé bude prostor k diskusi. Podrobnější informace zde.

Galerie


Studentské organizace

Hana PRAŽÁKOVÁ

10. 11. 2017