Společnost 4.0 či nové studijní programy. I to byla témata Průmyslové rady FST

Pravidelné podzimní zasedání Průmyslové rady Fakulty strojní ZČU proběhlo za přítomnosti rektora Miroslava Holečka ve čtvrtek 23. listopadu.

V úvodu programu zazněla přednáška děkana FST Milana Edla na téma ZČU a Společnost 4.0. V ní děkan přítomné seznámil se stavem koordinace digitálni agendy ČR - Společnost 4.0. Dále informoval o vytvoření a cílech Národního centra P4.0, mezi jehož zakládající partnery patří také ZČU, kterou v něm děkan Edl zastupuje.

Proděkan Jiří Staněk podrobně seznámil přítomné průmyslové partnery se stavem přípravy FST na novou institucionální akreditaci a přípravu nových studijních programů. Martin Štorkán z Institutu svazu průmyslu se věnoval systémové podpoře spolupráce zaměstnavatelů a vysokých škol v oblasti odborných studentských praxí.

Značnou pozornost vzbudila informace Martina Melichara o Dětské technické univerzitě Fakulty strojní, jež zahájila svou činnost v tomto akademickém roce.

Jednání Průmyslové rady FST, které moderoval proděkan pro spolupráci s praxí Jan Zdebor, skončilo rozsáhlou diskuzí, ve které zazněla řada námětů a připomínek, zejména k organizaci přípravy nových studijních programů profesních bakalářů zaměřených na přípravu k výkonu povolání s podporou průmyslu.

Fakulta strojní

23. 11. 2017