Knihovna zve na výstavu fotografií

Od středy 3. ledna pro vás Univerzitní knihovna přichystala výstavu fotografií Alžběty Huclové Obrazy. Vystavovat se bude přes 20 fotografií - převážně autoportréty, portréty a akty.

Autorka fotografií, Alžběta Huclová, vystudovala grafický design na Střední uměleckoprůmyslové škole Zámeček v Křimicích. Aktuálně je studentkou Fakulty pedagogické ZČU, obor vizuální kultura se zaměřením na vzdělávání. 

Osou její fotografické práce je především portrét, autoportrét, akt a krajina - obzvláště v okolí Šťáhlav, Šťáhlavic a Kornatic. Kromě společných školních výstav vystavovala na festivalu Krok přes hranici v Milínově (2011) a s velkým úspěchem na dvou ročnících výstavy Šťáhlavy, Šťáhlavice – Život, krajina, lidé (2012 a 2013) v jízdárně zámku Kozel. Její fotografie byly publikovány ve sborníku The 23rd EU-Japan Fest Official Report, Lidových novinách nebo Deníku. Umisťují se na předních místech fotografických soutěží, například v soutěži FOTOSTART, kterou pořádá Škola kreativní fotografie v Praze. Zastoupeny jsou v několika soukromých sbírkách.

Výstavu budete moct zhlédnout v hale knihovny v univerzitním kampusu na Borech, Univerzitní 18. Výstava bude k vidění do konce ledna.

Galerie


Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

02. 01. 2018