České technické univerzity vytvořily společný katalog kompetencí

Národní centrum průmyslu 4.0 a české technické univerzity, mezi nimiž byla i Západočeská univerzita v Plzni, zmapovaly svůj výzkumný potenciál. Vznikl katalog kompetencí, který firmám zjednoduší orientaci v nabídce výzkumných kapacit a témat.

„V praxi se často setkáváme s tím, že firmy neví, na koho se s konkrétním výzkumem či tématem obrátit. Společně jsme tedy v rámci partnerství v Národním centru průmyslu 4.0 vytvořili katalog, který může sloužit firmám i dalším zájemcům o spolupráci“, popisuje motivaci ke vzniku katalogu vedoucí Centra Roman Holý.

Katalog je rozčleněn na 22 kapitol, které reflektují nejčastější výzkumná témata, jako například analýza velkých dat, prediktivní údržba nebo digitální dvojče, a zároveň poskytuje informace o tom, která univerzita se této oblasti věnuje, jaké služby nabízí a jaké jsou její praktické výsledky v této oblasti.

Na přípravě katalogu, který má více než 120 stran, spolupracovali partneři Národního centra průmyslu 4.0, kterými jsou České vysoké učení technické v Praze, Vysoké učení technické v Brně, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Západočeská univerzita v Plzni a Technická univerzita v Liberci. Katalog je k dispozici v elektronické podobě v Národním centru průmyslu 4.0.

Zdroj: Národní centrum Průmyslu 4.0 - www.ncp40.cz



Celouniverzitní

02. 07. 2018