Dětská univerzita popáté

Žáci základních i středních škol si mohou díky Fakultě pedagogické ZČU opět vyzkoušet, jaké je to na vysoké.

Seznámit se s vysokoškolským prostředím a zažít i vysokoškolskou promoci mohou opět žáci základních i středních škol, kteří se přihlásí do pátého ročníku Dětské univerzity. Učitelé a studenti Fakulty pedagogické ho připravili za významné podpory Plzeňského kraje a v pondělí 1. října spustí registrace.

Na žáky čekají lekce fyziky, matematiky, chemie , technické výchovy, výpočetní techniky, pedagogiky, anglického, německého i českého jazyka, hudební kultury, tělesné kultury, psychologie, biologie, výtvarné kultury a historie. Učit se budou vždy ve čtvrtek od 15.30 do 17.00 hodin v budovách Fakulty pedagogické na adresách Veleslavínova 42 a Klatovská 51. Na průběhu Dětské univerzity se bude tradičně podílet také Dům digitálních dovedností, dále firma Pilsen Steel a Zoologická a botanická zahrada města Plzně. I letos mezi děti přijde 1. listopadu znalec přírody a autor zvířecích večerníčků Václav Chaloupek, který bude vyprávět o fauně a floře naší přírody.

Výuka začne  ve čtvrtek 4. října 2018 a více se o ní lze dočíst na webu Dětské univerzity. Registrace na jednotlivé lekce spustí univerzita  1.října v 18 hodin.   

Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

24. 09. 2018