International Day přiblížil studium v zahraničí a představil čtyři známé osobnosti

Studium Studující Univerzita

Ve čtvrtek 6.12. uspořádaly Zahraniční vztahy ZČU poprvé akci International Day, která přiblížila možnosti studia či stáží v zahraničí. V prostorách DEPO2015 ji navštívilo přes 250 lidí.

International Day odstartoval v 16 hodin. Na návštěvníky čekala hra, která je provedla jednotlivými stánky zahraničních univerzit, univerzitních součástí, center a studentských organizací. 


Ze zahraničí do Plzně přijely delegace z šesti univerzit - z Německa to byly Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg, Uni Bayreuth, Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden či Universität Augsburg. Slovensko reprezentovala Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici a ze Španělska se univerzita Escuela de Arte de Jerez. 

Západočeskou univerzitu reprezentovaly projekty US Point, Mezinárodní letní jazyková škola, Ruské centrum a v neposlední řadě Zahraniční vztahy. Dále měly Na International Day zastoupení i studentské organizace, které umožňují svým členům výjezdy do zahraničí - ESN Pilsen, IAESTE, AEGEE a AIESEC.

Organizátorům se povedlo oslovit několik známých osobností, aby se podělily o své příběhy z cestování. Petr Novák, spoluautor knihy Travel Bible, vyprávěl o levném cestování, Dan Tržil během rozhovoru s moderátorem Jiřím Preisem (proděkanem Fakulty ekonomické ZČU) odhalil zákulisí digitálního nomádství a návštěvníky seznámil se svým životem a prací po celém světě. V druhé části rozhovoru se přidala válečná fotografka Lenka Klicperová, která divákům ukázala výběr svých fotografií  válečné zóny v Sýrii a Iráku. Posledním hostem byla Dominika Gawliczková, jež procestovala Jižní Ameriku na motorce a z cesty dlouhé přes 11 000 km si přivezla spousty snímků a zážitků. 


Večer zakončila organizace ESN Pilsen programem, při němž zahraniční studenti programu Erasmus seznámili účastníky se svou kulturou. Dozvěděli se díky nim zajímavé informace o Rusku, Rumunsku, Itálii a Francii a také ochutnali jejich tradiční kuchyni.

Galerie


International Office

Jakub Nedvěd a Ivana Kutáčová

17. 12. 2018