Fakulty strojní a elektrotechnická zvou na Večer otevřených dveří

Tisková zpráva Univerzita Veřejnost

Na čtvrtek 28. března připravily Fakulta strojní a Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity v Plzni Večer otevřených dveří. Od 17 do 19 hodin zpřístupní výukové prostory a vybrané laboratoře. Uchazeči o studium i jejich rodiče budou mít možnost prohlédnout si budovy a získat všechny potřebné informace. 

Protože na výběr vysoké školy mají vliv i rodiče, rozhodly se technické fakulty ZČU pozvat uchazeče také v podvečerních hodinách, aby si mohli prohlédnout výukové prostory i se svými rodiči nebo kamarády.

Na Fakultě strojní budou k vidění ukázky výrobků i nejrůznějších pokusů. Fakulta elektrotechnická nabízí prohlídky vybraných laboratoří.  Podobně jako během dne otevřených dveří se studenti i jejich rodiče mohou seznámit s nabízenými studijními programy, dozvědět se potřebné informace o studiu i o budoucím uplatnění absolventů přímo od členů vedení fakult.

Poprvé uspořádala večerní prohlídku pro zájemce o studium Fakulta aplikovaných věd v loňském roce. Letos tu večer otevřených dveří proběhl 7. března. Další dvě technické fakulty, tedy Fakulta strojní a Fakulta elektrotechnická, otevírají své prostory v podvečerních hodinách letos poprvé.   

Na podání přihlášky mají uchazeči o bakalářské studium na technických fakultách ZČU ještě jeden až tři týdny. Fakulta elektrotechnická přijímá přihlášky k bakalářskému i magisterskému studiu do 15. dubna 2019, Fakulta strojní přijímá přihlášky k bakalářskému studiu do 15. dubna a k magisterskému studiu do 31. května. Na Fakultu aplikovaných věd se lze hlásit k bakalářskému studiu do 31. března a k navazujícímu magisterskému studiu do 8. června.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

25. 03. 2019