Fond Univerzitní knihovny se rozrostl o knihy z Dominikánské republiky

Spolupráce Studium Univerzita

Konzul Dominikánské republiky Ramón Feliz Peña opět navštívil Západočeskou univerzitu v Plzni.

Po pěti měsících se na Západočeskou univerzitu vrátil konzul Dominikánské republiky Ramón Feliz Peña. Zatímco v lednu dorazil v doprovodu zástupců vedení Autonomní univerzity Santo Domingo, která má zájem o spolupráci se ZČU, tentokrát mířil především do Univerzitní knihovny a na Fakultu elektrotechnickou. Při návštěvě univerzity konzul využil i aktuální výstavy klauzurních prací a prohlédl si budovy Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a setkal se s děkanem Josefem Mišterou.

Univerzitní knihovna Bory je po návštěvě dominikánského konzula bohatší o dvacítku knih psaných španělsky. Jsou to povídkové sbírky dominikánských autorů a půjčit si je může kdokoliv, kdo má o tento jazyk zájem. Po předání knih následovala prohlídka knihovny, při níž konzula doprovázely tajemnice Univerzitní knihovny Radka Tichá a Jana Ovsjanniková a Romana Suchá z International Office ZČU.

Na Fakultě elektrotechnické jednal Ramón Feliz Peña s proděkanem Janem Michalíkem a Kateřinou Newton o možné spolupráci ZČU s dominikánskou technickou vysokou školou Instituto Técnico de San Luís. Relativně mladá státní škola funguje od roku 2013 a nabízí 27 studijních oborů v oblastech zdravotnictví, informatiky, umění, hotelnictví, stavebnictví, průmyslu a rovněž elektromechaniky, která vychovává techniky v oborech automobilové mechaniky, chladírenské techniky či elektroniky.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

12. 06. 2019