Hokejovou bitvu o Plzeň vyhráli medici

Sport Studující Univerzita

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy porazila na ledě Západočeskou univerzitu v Plzni 4:3.

I v tomto akademickém roce patří Plzeň medikům Lékařské fakulty Unvierzity Karlovy. Její hokejisté totiž s výsledkem 4:3 zvítězili v tradiční Hokejové bitvě o Plzeň a na ledě LOGSPEED CZ arény porazili mužstvo Západočeské univerzity. Utkání, v němž nebyla nouze o góly ani o skvělou atmosféru, zaplnilo tribuny zimního stadionu ve středu 27. listopadu.

Fandové lékařské fakulty dorazili na utkání tradičně v bílých pláštích a jejich sektor zvaný Bílé peklo se slušně zaplnil. Protiváhou Bílému peklu letos ovšem poprvé bylo Modré nebe – Západočeská univerzita se totiž nově představila v modrých barvách, kterými nahradila standardní oranžovou. Zástupci obou kotlů poměřovali hlasivky už před zápasem, nicméně teprve uvnitř arény spustili pokřiky naplno, aby pořádně podpořili své týmy.

Zápas začal lépe pro hráče ZČU, nicméně medici na jejich první gól dokázali rychle odpovědět a vyrovnat a bylo jisté, že sedmá Bitva o Plzeň nabídne opět atraktivní sportovní podívanou. 

V první třetině ještě polovina stadionu s napětím a druhá polovina s obavami sledovala promarněné trestné střílení ZČU, druhá třetina přinesla skvělé zákroky obou gólmanů a déšť střel, který zasypával jejich branky. V závěru druhé dvacetiminutovky se Lékařská fakulta ujala suverénního vedení 4:1 a tým ZČU snad i proto nastoupil do třetí třetiny s tak bojovnou náladou, že když došlo na pěstní souboj, hráč v modrém zvítězil. ZČU se pak šest minut před koncem utkání rozhodla odvolat brankáře a zkusit štěstí. Tlak se vyplatil, padl gól a stav 4:2 dal naději. Pouhých 34 vteřin před závěrečnou sirénou se ZČU podařilo dát ještě třetí gól, ale to bylo vše. Medici zvítězili 4:3 a stejný poměr momentálně platí i pro vzájemné zápasy Západočeské univerzity a Lékařské fakulty.

Hokejová bitva o Plzeň skončila a z hokejistů obou mužstev se mohli opět stát spoluhráči. Společně totiž tvoří tým Akademici Plzeň, který zápolí v Univerzitní hokejové lize. Aktuálně jsou Akademici na 6. místě tabulky.

Západočeská univerzita nechala letos nejen pro fanoušky hokeje vyrobit nové propagační předměty. Šálu, s níž přišel podpořit tým ZČU i rektor Miroslav Holeček, nebo fandidlo si můžete zakoupit v e-shopu.

Foto: Tomáš Liška, Jan Pešek, Jan Hutter

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

03. 12. 2019