ZČU navštívila delegace z Kurdistánu

Spolupráce Univerzita

Diskuze o možnostech spolupráce i představení Západočeské univerzity byly na programu dne při čtvrteční návštěvě z regionu Kurdistán z Irácké republiky. 

Ze čtvrtého největšího iráckého města Erbíl dorazili do Plzně rektor vysoké školy Czech Academic City Pavel Spirov a také představitelé tamní pobočky mezinárodní školy Queen Anne Cambridge International School, zakladatelka Lajan Najib Othman a člen předsednictva Kodo Salam Azeez.

V budově rektorátu Západočeské univerzity se delegáti setkali s rektorem Miroslavem Holečkem, prorektorem Luďkem Hynčíkem, děkanem Fakulty strojní Milanem Edlem a zástupci dalších fakult, následovalo jednání v sídle Fakulty strojní a prohlídka výzkumných center RICE a RTI.

Západočeská univerzita v současnosti nemá s žádnou iráckou univerzitou uzavřenou smlouvu o spolupráci, nicméně od roku 2006 studovalo v Plzni na krátkodobých studijních pobytech devět studentů a do Iráku podnikli sedm výjezdů zaměstnanci katedry archeologie Fakulty filozofické ZČU. Z Iráku na Západočeskou univerzitu dorazili v letošním roce tři odborníci, kteří se v Praze zúčastnili mezinárodní konference Shia Islam in Modern Times a zástupci Irácké ambasády si prohlédli kampus ZČU v květnu 2019.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

19. 12. 2019