Fakulta elektrotechnická nabízí nové studijní programy

Studium Věda Veřejnost

Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity v Plzni získala nově akreditované studijní programy pro bakalářské a navazující magisterské studium.

Fakulta elektrotechnická aktuálně nabízí bakalářský studijní program Elektrotechnika a informační technologie: 

  • Program lze studovat v prezenční i v kombinované formě studia. Tento program je vhodný pro zájemce o elektrotechniku, programování, modelování či projektování elektrických zařízení. Studenti v rámci studia získají také přehled o podnikání, chodu firmy, ekonomice a legislativě. Díky širšímu okruhu znalostí a větší možností volitelnosti předmětů je uplatnění studentů v budoucí praxi nebo v navazujícím magisterském studiu o mnoho výhodnější.

Nově akreditované studijní programy pro navazující magisterské studium jsou tři:

  • Výkonové systémy a elektroenergetika (VSEE), díky kterému si studenti rozšíří znalosti v oblasti silnoproudé elektrotechniky a elektroenergetiky;  
  • Materiály a technologie pro elektrotechniku (MTEL), který se zaměřuje na teoretické znalosti a přehled ze všech klíčových oblastí životního cyklu elektrického výrobku;
  • Elektronika a informační technologie (EITE), který studentům nabízí prohloubení znalostí z oblasti výkonové elektroniky, programování, syntézy elektronických a komunikačních obvodů a elektromagnetické kompatibility jak vysokofrekvenční, tak nízkofrekvenční oblasti.

Zájemce o dané obory srdečně zveme na Den otevřených dveří všech technických fakult ZČU v Plzni. Dozvědí se mnoho informací nejen o studijních programech a studiu, ale i o přijímacím řízení, podání přihlášky a možných výhodách studia na FEL.

Kompletní údaje o všech studijních programech a DOD naleznete na našich webových stránkách.

Fakulta elektrotechnická

Iveta Pangrácová

14. 01. 2020