ZČU se představuje na veletrhu Gaudeamus Praha 2020

Studium Univerzita Veřejnost

Zástupci všech devíti fakult i dalších součástí Západočeské univerzity vyrazili na veletrh, který vyhledávají středoškoláci z celé České republiky i ze zahraničí.

Gaudeamus Praha 2020 je evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání, na který už tradičně míří školáci i vystavovatelé z celé České republiky i ze zahraničí. Areál výstaviště PVA EXPO v pražských Letňanech hostí od 21. do 23. ledna už třináctý ročník Gaudeamu a Západočeská univerzita v Plzni na něm nemohla chybět.

Ke stánku s číslem 70 láká uchazeče o studium velký modrý banner spuštěný ze stropu, přímo ve stánku jsou zástupci všech devíti fakult i dalších součástí ZČU. Kromě získání fakultních i celouniverzitních propagačních materiálů mají návštěvníci veletrhu možnost promluvit si přímo s představiteli fakult i s jejich studenty a zeptat se jich na cokoliv, co je zajímá. Na obrazovkách se mezitím střídají propagační spoty, o hudbu se stará DJ a ze stojanu na vše dohlíží chytrý hasičský oblek.

Aby bylo každému jasné, že Západočeskou univerzitu najde v Plzni, mají vystavovatelé kšiltovky s pivním motivem nové kolekce suvenýrů města Plzeň, a komu bude v zaplněné hale horko, může se díky partnerství s Plzeňským Prazdrojem ochladit plechovkovým Birellem.

Veletrh Gaudeamus se v České republice tradičně koná v Praze a v Brně, na Slovensku pak v Nitře a Bratislavě. Každoročně ho navštíví více než 60 procent studentů maturitních ročníků, přičemž mezi hlavní skupiny patří studenti 4. a 3. ročníků SŠ, středoškolští pedagogové a výchovní poradci, studenti vysokých škol a zájemci o celoživotní vzdělávání. Mezi vystavovateli je většina veřejných i soukromých univerzit a vysokých škol, dále také VOŠ, jazykové školy, poradenské instituce i stále rostoucí počet univerzit ze zahraničí. Brněnský Gauedamus letos začne 20. a skončí 23. října.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

23. 01. 2020