Start-ups around the world s Rodrigem de Alvarengou

BoostUp Studující Univerzita

„So many countries, so many customs - Tolik zemí a tolik zvyků“... Platí to i ve světě startupů? Podnikatelský inovační klub BoostUp pořádal první akci letošního roku, na kterou si přizval zahraničního odborníka.

Minulý týden jsme na půdě univerzity přivítali velice inspirativního hosta, který přiletěl až z Brazílie. Pod vedením "Business Angela" Rodriga de Alvarengy se uskutečnil workshop na téma Start-ups around the world (Startupy po celém světě).

Akce se účastnila široká škála zájemců z řad studentů středních i vysokých škol a dorazili i zástupci několika firem. Workshop probíhal v duchu intenzivní diskuze na téma startupů ve světě a odlišností, které jsou spjaty s kulturami daných států.

Rodrigo má se svou firmou HAG Group na svém kontě více než 30 startupů po celém světě, od Jižní Ameriky přes Střední a Východní Afriku po Evropu a Asii. Na workshopu popisoval své bohaté zkušenosti, zmínil začátky své životní cesty a odpovídal na otázky zvídavých účastníků. Zájemci mohli využít individuálních konzultací, které proběhly po skončení oficiální části. I tento prostor byl plně využit, a Rodrigo se tak mohl seznámit s rodícími se i rozběhnutými projekty studentů.

Po skončení jsme se přesunuli do prostor SITport na zahájení úspěšné mezinárodní akce StartUp Weekend, kde Rodrigo působil jako mentor pro jednotlivé týmy a BoostUp jako jeden z organizátorů. To už je ale jiný příběh…

#boostup #boostupzcu #boostnito #vystupzdavu #startupsaroundtheworld

Galerie


Celouniverzitní

28. 02. 2020